Koch Membrane Solutions
PURON MP
Deze nieuwe techniek brengt een unieke combinatie van Ultra Filtratie membraantechnologie op de markt: drukgedreven, verstevigde membranen. Tot op heden waren de keuzes beperkt tot dure buisvormige UF membranen, gevoelige gesponnen UF membranen in een drukbuis of verstevigde membranen in een membraantank. Door de unieke eigenschappen van de verstevigde membranen en de drukgedreven membranen te combineren is de PURON MP technologie ontstaan.
De voordelen zijn:
• Enkelzijdig gepot, dus vuil kan altijd fysisch verwijderd worden
• Verstevigd membraan, dus geen gedoe met membraanintegriteit
• Kan hele hoge drogestofgehaltes aan
• Wordt Dead End bedreven, dus een kleine concentraatstroom
• Laag energiegebruik
• Ook geschikt voor inbouw in plaats van andere verticale UF systemen
Applicaties van de PURON MP liggen met name in de behandeling van (zoet of zout) oppervlaktewater en effluent. Deze applicaties hebben gemeen dat de waterkwaliteit periodiek zeer slecht is. Conventionele behandeling met zandfilter en niet verstevigde UF zal niet altijd werken. Het zandfilter slaat dicht of laat veel zwevende stoffen door. Hierdoor vervuilt de UF die daarna chemisch gereinigd moet worden. Niet bij de PURON MP, deze membranen blijven doordraaien ook bij hogere belastingen. Het kan zijn dat u deze eigenschap 90% van de tijd niet nodig heeft, maar u kunt die andere 10% eenvoudigweg niet zonder uw water.
De PURON MP modules worden onder andere gebruikt door een grote kolencentrale in Eemshaven, waar zeewater wordt behandeld. Eerdere membranen vertoonden ophoping van slib na verloop van tijd, waardoor zij snel vervangen moesten worden. Met PURON MP is dat verleden tijd, de verwachting is dat zij twee maal zo lang mee gaan als de vorige membranen die gebruikt werden. Het systeem is voor de ombouw niet aangepast, alleen de aansluitingen van de modules aan het skid zijn vernieuwd, naast wat kleine wijzigingen in de besturing.
PURON MBR
Voor debieten groter dan een paar m3/hr is het niet zinvol met drukgedreven membranen te werken, het energieverbruik van die techniek is te hoog. Vandaar dat sinds de jaren 90 ondergedompelde membranen zijn ontwikkeld. In plaats van het water naar de membranen te brengen, zijn de membranen naar het water gebracht.
Ondergedompelde MBR technologie van KMS zuigt het schone water uit het biologische slib door de (verstevigde) rietjes heen. Het voordeel is dat de koeklaag van slib op het membraan het water voorfiltreert, zodat het membraan veelal schoon water te filtreren heeft, wat de noodzaak tot reinigen verminderd en de levensduur verlengt. Daarnaast wordt het slib in beweging gehouden door beluchting aan de onderzijde van de module. Dit is een zeer energie efficiënte wijzen van het bedrijven van een MBR, vandaar dat ondergedompelde MBR technologie voor alle grote MBR projecten in de wereld wordt toegepast.
Naast de ‘gewone’ ondergedompelde membranen van KMS is sinds een aantal jaren de LE module op de markt gebracht, wat staat voor Low Energy. Door toepassing van een totaal ander beluchtingsconcept, gecombineerd met het plaatsen van extra wanden om iedere membraanbundel, is nog minder energie nodig om deze membranen schoon te houden. Daarnaast zijn deze modules nog minder gevoelig voor vervuiling en kunnen zij hogere drogestof gehaltes aan.
SERVICE
Vaak is er naast membranen ook behoefte aan wat dienstverlening: hoeveel membranen zijn er nodig, hoe bouwen we ze op de juiste manier in, hoe zit de besturing in elkaar en welke pompen en blowers zijn nodig om dit project succesvol te laten zijn. Juist hier is veel ervaring opgedaan in de loop der jaren, dus deze services leveren we graag aan u. Ook nadat het systeem goed is opgeleverd zijn wij u graag van dienst, door periodiek met u en uw operators in gesprek te blijven over de zaken die zij tegenkomen bij het bedrijven van de MBR. Niet alleen het membraangedeelte, maar ook en zelfs met name het biologische gedeelte van de MBR komt dan aan bod. Hierdoor blijft uw systeem optimaal draaien en kan de levensduur van de membranen aanzienlijk verlengd worden.
CONTEC Borstelzeef
De Contec Borstelzeef is een fijnzeef (0,8 – 6 mm) voor huishoudelijk en industrieel afvalwater.
De technologie verwijderd de vervuiling op een unieke manier van het zeefoppervlakte. Via een roterende as vegen 6 borstels het oppervlakte schoon, en deponeren het vuil in een goot. Deze goot kan voorzien worden van een conveyer en zelfs van een pers zodat u het vuilgoed zeer droog kunt afvoeren. Er zijn al CONTEC borstelzeven van een paar kubieke meters per uur tot systemen met een capaciteit van meer dan 1000 m3/hr. Deze borstelzeven zijn zeer robuust uitgevoerd, explosie proof als het moet, eenvoudig te onderhouden en eenvoudig te plaatsen. Met de CONTEC borstelzeef wordt huishoudelijk afvalwater ontdaan van haren, slib van brokken, afvalwater van plastic etc. Om draadalg vorming aan de schone zijde van het filter te voorkomen kan een sproei installatie worden gemonteerd, die dan slechts enkele m3 proceswater per dag onder 3 bar verbruikt.
Karakteristieken van de CONTEC borstelzeven zijn:
• Ronde gaten, dus gegarandeerde afscheiding van de deeltjes
• Zeer laag energieverbruik
• Zeer laag sproeiwater verbruik onder lage druk
• Eenvoudig in onderhoud
• Water maakt een hoek van 90 graden, ideaal voor vezelachtig materiaal (haren, vezels etc.)
• Flexibele uitvoering: aan- en toevoer in willekeurige richting mogelijk
• Korte levertijd, made in Germany
• Proefinstallatie mogelijk
• Altijd in roestvaststaal, 304 of 316 naar uw wens
• Filterpers eenvoudig te integreren eventueel zelfs met naspoeling filtermateriaal
• Zeer robuust
De CONTEC borstelzeef is in Nederland toegepast bij onder andere Waterschap Rijn en IJssel (voor een MBR en een NEREDA installatie), een afvalverwerker in Amsterdam en een grote ultra puur water installatie in Emmen.
U bent uitgenodigd om met ons deze referenties te bezoeken om te zien hoe CONTEC uw waterbehandeling kan verbeteren.
UET Technologie
Chemicaliën Vrije koeltorenwater behandeling
Een koeltoren is in staat om een waterstroom te koelen door wat water te verdampen. Om te voorkomen dat de zouten zich zo ver concentreren in het water dat er een neerslag wordt gevormd, worden er chemicaliën aan het water toegevoegd. Ter voorkoming van biologische groei in het water (waaronder Legionella) worden weer andere chemicaliën toegevoegd aan het water. Nadat het water 2 a 3 keer is ingedikt wordt het water veelal geloosd op het riool, voorzien van deze chemicaliën.
